• 16 februari, 2024

‘Waarom werk jij bij je huidige werkgever?’
Een vraag die je je jezelf vast niet dagelijks (meer) stelt. Maar wel een vraag elke dag heel actueel is. Want wat maakt dat jij elke dag zin hebt om aan de dag te beginnen? Daar is je baan toch zeker een heel belangrijk onderdeel van!
Daarom gaan we op zoek naar wat onze collega’s drijft, passioneert en enthousiasmeert. Naar wat hen boeit, wat maakt dat hij of zij groeit en naar wat ons verbindt.

In deze eerste aflevering onze HR manager https://www.linkedin.com/in/femke-schuermans-961a364/.

Femke, vertelt eens. Jouw carriére bij Giesbers InstallatieGroep is pas een halfjaar jong. Wat maakte dat jij vorig jaar zei: ‘Ja, hier wil ik werken?’
De belangrijkste drijfveer was en is dat wij met een relatief klein team zoveel doen en bereiken. En dan heb ik het niet alleen over onze omzet. We zijn elke dag in touw voor en op enorm veel projecten, zowel in nieuwbouw als renovatie. Deze diversiteit maakt het werk ook zo uitdagend. We doen alles in eigen beheer.
Bovendien is de benadering hier heel persoonlijk; iets wat mij als HR-professioneel heel erg aanstaat. Er wordt heel hard gewerkt, maar vaak nóg harder gelachen. De sfeer is gewoon goed, net als de bedrijfscultuur.      

Dat zijn mooie woorden. Weet je nog wat wat jouw indruk was na je eerste werkweek?
Ja, zeker. Dat een diversiteit aan karakters en subculturen zo goed en fijn samen kan werken. Dat heeft absoluut te maken met de Rotterdamse mentaliteit die hier heerst. Ja, ‘niet lullen, maar poetsen’. Een cliché uitspraak, maar zó van toepassing op hoe de zaken hier worden aangepakt. En die past helemaal bij mij.

Hoe zie jij het HR-vak?
Kort en krachtig: Tijd nemen voor elkaar, open zijn, korte lijnen houden en snelle oplossingen. Eigenschappen die wij bijvoorbeeld ook zoeken in onze nieuwe Wagenparkbeheerder. Natuurlijk moet diegene ook een passie hebben voor auto’s en mobiliteit in zijn geheel, maar de combinatie maakt deze persoon tot iemand die prima binnen ons team zou passen. De vacature staat op onze site https://www.giesbers.com/beroepscategorie/wagenparkbeheerder/

Trouwens, lezers bij wie deze vacature of misschien zelfs alle andere vacatures op onze website niet helemaal passen, zou ik willen uitnodigen om eens bij mij onder de schemerlamp te komen zitten.

Want als je betrokken bent, hard wil werken en een kritische blik hebt , maar zéker ook in bent voor een lolletje, dan moet het wel heel raar lopen als wij geen leuke functie voor je hebben. Bellen om eens te polsen en telefonisch kennis te maken mag natuurlijk ook: 06 12320602. Spreek ik je snel?