Bloei 030 – Utrecht

BLOEI 030 staat voor stedelijk en gezond wonen. Stedelijk vanwege de ligging, de voorzieningen en het gemengde aanbod. Gezond vanwege het duurzame karakter en de focus op ontmoeten en bewegen.

Samen met woningcorporatie Woonin en bouwbedrijf Heijmans worden er binnenkort 264 huurwoningen gebouwd in Leidsche Rijn Centrum, Utrecht. Het is een ‘gemengd wonen’-project. 40 woningen zijn gereserveerd voor ‘Beschermd Thuis’ van het Leger des Heils en 27 voor mensen die uitstromen uit een maatschappelijke instelling. De begane grond biedt voorzieningen voor bewoners en bezoekers en onder het gebouw komt een parkeergarage. De groene omgeving stimuleert om te ontmoeten en bewegen.

De woonblokken bestaan uit samengestelde gebouwen die beschutte pleinen, straten en hoven vormen. Elk gebouw heeft een eigen architectuur en karakter, ontworpen door Geurst & Schulze architecten, BureauVanEig, Monadnock en Flux landscape architecture. Leidsche Rijn Centrum transformeert naar een nieuw stadshart om te wonen, winkelen en te ontmoeten en is goed bereikbaar per OV, auto en fiets.

De bouw start naar verwachting het 1e kwartaal van 2024.

In opdracht van Heijmans zijn wij onderdeel van de dit duurzame karakter door in de woningen een moderne cv-installatie te installeren. Daarnaast verzorgen wij het loodgieterswerk en het sanitair.

Andere projecten

  • De Bres – Leidschendam

    ‘DE BRES’ De woningen aan de Nieuwstraat en Venestraat in Leidschendam waren naoorlogse portiek-etagewoningen. Uit grondig onderzoek bleek dat renovatie niet tot de gewenste verbetering van het wooncomfort zou leiden. Daarom is gekozen voor sloop en nieuwbouw. Het woongebouw van Vidomes dat op deze locatie stond en de twee woongebouwen van WoonInvest en in 2022 …

    Lees meer
  • De Eik – Hellevoetsluis

    In opdracht van Maasdelta Groep realiseren BAM Wonen Op Maat een woon- / zorggebouw met 67 wooneenheden en 10 huiskamers. Op de locatie staat een voormalig zorggebouw van Careyn. De 1-kamer woningen in de rechtervleugel van het gebouw voldoen niet meer aan de huidige eisen. Hierdoor stond deze vleugel al een aantal jaren leeg. Na …

    Lees meer