310 appartementen De Brouwerij, Amsterdam

Samen met Klimaatgarant en VORM realiseerden wij 310 appartementen op het Zeeburgereiland in Amsterdam, waar de EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) lager dan nul is.

Dit hebben wij verwezenlijkt door de woningen te voorzien van stadsverwarming en vloerverwarming. Het warmtapwater wordt per strang gerealiseerd middels een warmtepomp, waarbij het warmtapwater in voorraadvaten in de appartementen wordt gebufferd.

De mechanische ventilatie is gerealiseerd middels een CO2-gestuurd warmteterugwinsysteem. Via de warmteterugwininstallatie in de douchegoot wordt warmte aan het douchewater onttrokken en hergebruikt. Daarnaast ligt het dak vol met zonnepanelen om zo aan de gestelde eisen te kunnen voldoen.

Meer weten over dit project? Op de projectwebsite leest u er alles over.

Andere projecten

  • 99 appartementen, 36 maisonnettes, 5 tuinlofts en 4 loodswoningen, Vertical in Amsterdam

    De vijf Nederlandse architectenbureaus NL Architects, Chris Collaris Architects, studio Donna van Milligen Bielke, Space Encounters en DS Landschapsarchitecten werkten samen aan een bijzonder ontwerp. Het resultaat? Een nieuw Amsterdams woonklimaat in de monocultuur van Sloterdijk. Vertical zijn verschillende woningtypes in zes verschillende formaten. Van appartement tot tuinwoning. Van S tot XXXL. Dit is het …

    Lees meer
  • 76 luxe appartementen en penthouses, Neerlandia in Maassluis

    Direct aan De Nieuwe Waterweg komt het appartementencomplex Neerlandia. Dit is het zusje van de Albatros, het gebouw even verderop. Met een knipoog naar het verleden, de Neerlandia en Albatros waren sleepboten die op de Nieuwe Waterweg hun werk deden. De nieuwbouwappartement van Neerlandia liggen aan de noordzijde van de Nieuwe Waterweg, ook wel de …

    Lees meer