310 appartementen De Brouwerij, Amsterdam

Samen met Klimaatgarant en VORM realiseerden wij 310 appartementen op het Zeeburgereiland in Amsterdam, waar de EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) lager dan nul is.

Dit hebben wij verwezenlijkt door de woningen te voorzien van stadsverwarming en vloerverwarming. Het warmtapwater wordt per strang gerealiseerd middels een warmtepomp, waarbij het warmtapwater in voorraadvaten in de appartementen wordt gebufferd.

De mechanische ventilatie is gerealiseerd middels een CO2-gestuurd warmteterugwinsysteem. Via de warmteterugwininstallatie in de douchegoot wordt warmte aan het douchewater onttrokken en hergebruikt. Daarnaast ligt het dak vol met zonnepanelen om zo aan de gestelde eisen te kunnen voldoen.

Meer weten over dit project? Op de projectwebsite leest u er alles over.

Andere projecten

  • 47 appartementen, Parkblok Terwijde in Utrecht

    Het project Parkblok is een onderdeel van een driedelige reeks woonprojecten in de wijk Terwijde in het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn. Giesbers InstallatieGroep gaat in opdracht van Hurks Bouw de woningen voorzien van de CV- en loodgietersinstallatie. Meer weten over dit project? Op de projectwebsite leest u er alles over. https://buildingsmartconnections.com/45-appartementen-parkblok-te-terwijde/

    Lees meer
  • 31 woningen, Wetenschappersbuurt in Schiedam

    Er is veel aan het veranderen in Schiedam-Oost. De Wetenschappersbuurt is de afgelopen jaren flink vernieuwd. De meeste oude woningen hebben plaats gemaakt voor moderne nieuwbouw eengezinswoningen. Stenen maken plaats voor gras en parkeerplekken voor speelplekken. Giesbers InstallatieGroep gaat in opdracht van Era Contour de woningen voorzien van de CV-installatie en voor Klimaatgarant de WKO …

    Lees meer