310 appartementen De Brouwerij, Amsterdam

Samen met Klimaatgarant en VORM realiseerden wij 310 appartementen op het Zeeburgereiland in Amsterdam, waar de EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) lager dan nul is.

Dit hebben wij verwezenlijkt door de woningen te voorzien van stadsverwarming en vloerverwarming. Het warmtapwater wordt per strang gerealiseerd middels een warmtepomp, waarbij het warmtapwater in voorraadvaten in de appartementen wordt gebufferd.

De mechanische ventilatie is gerealiseerd middels een CO2-gestuurd warmteterugwinsysteem. Via de warmteterugwininstallatie in de douchegoot wordt warmte aan het douchewater onttrokken en hergebruikt. Daarnaast ligt het dak vol met zonnepanelen om zo aan de gestelde eisen te kunnen voldoen.

Meer weten over dit project? Op de projectwebsite leest u er alles over.

Andere projecten

  • 485 appartementen Zalmhaven te Rotterdam

    Indrukwekkend torent De Zalmhaven uit boven de Maas en de stad; luxe en comfort, te midden van groene parken, historie en cultuur. Met 215 meter wordt dit de hoogste woontoren van de Benelux. Twee flankerende torens vormen een visuele trap naar het lager gelegen Scheepvaartkwartier. Voor dit ambitieuze project is veel aandacht besteed aan de …

    Lees meer
  • Grotius te Den Haag

    De woontorens Grotius I en II in Den Haag, in deze twee gebouwen komen 655 huurappartementen, waaronder 144 sociale huurwoningen. De torens gaan met een hoogte van 120 en 100 meter, zichtbaar bijdragen aan de Haagse Skyline. In opdracht van bouwcombinatie J.P. van Eesteren/Besix gaat de Giesbers Installatiegroep in dit project het loodgieterswerk en de …

    Lees meer