310 appartementen De Brouwerij, Amsterdam

Samen met Klimaatgarant en VORM realiseerden wij 310 appartementen op het Zeeburgereiland in Amsterdam, waar de EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) lager dan nul is.

Dit hebben wij verwezenlijkt door de woningen te voorzien van stadsverwarming en vloerverwarming. Het warmtapwater wordt per strang gerealiseerd middels een warmtepomp, waarbij het warmtapwater in voorraadvaten in de appartementen wordt gebufferd.

De mechanische ventilatie is gerealiseerd middels een CO2-gestuurd warmteterugwinsysteem. Via de warmteterugwininstallatie in de douchegoot wordt warmte aan het douchewater onttrokken en hergebruikt. Daarnaast ligt het dak vol met zonnepanelen om zo aan de gestelde eisen te kunnen voldoen.

Meer weten over dit project? Op de projectwebsite leest u er alles over.

Andere projecten

  • 62 woningen “Harga” te Schiedam

    Het sportpark Harga is her ontwikkeld waarbij een deel van de sportvelden zijn verplaatst naar het dak van de nieuwe snelweg Den Haag – R’dam (A4). Er is hiermee ruimte gemaakt voor 500 woningen. De bouw van fase 3 is reeds gestart en hier worden 62 woningen gerealiseerd. Giesbers InstallatieGroep gaat in opdracht van Kroon …

    Lees meer
  • 46 woningen “Buitenplaats” te Oegstgeest

    Klassieke architectuur, brede lanen en veel groen, in deze wijk krijg je dat heerlijke gevoel van buiten zijn. Buitenplaats Rijnweijde is een groene, duurzame en comfortabele woonomgeving. Wie de drukte van de mooie stad Leiden, maar ook de rust op de stranden wilt opzoeken zit hier op zijn of haar plek. Giesbers InstallatieGroep gaat in …

    Lees meer