De Bonifatius – Dordrecht

De Bonifatius is een uniek transformatieproject in de bijna tweehonderd jaar oude Bonifatiuskerk in de oudste stad van Holland, Dordrecht. In het karakteristieke pand aan de Wijnstraat, voor vele Dordtenaren ook bekend als voormalig onderkomen van poppodium Bibelot, worden 16 unieke appartementen ontwikkeld. Van een fraaie tuinwoning en karakteristieke woon/werkwoningen tot luxe appartementen met adembenemend uitzicht.

En dat is nog niet alles. In het middengedeelte van het gebouw kun je gezellig een kop koffie drinken en/of naar de sportschool! Naast het kerkgebouw, in de oude muziekschool, komen nog eens zes appartementen. Ook die beloven stuk voor stuk bijzonder te worden.

In opdracht van Bikbouw, Barendrecht draagt Giesbers InstallatieGroep zorg voor de renovatie van een aantal installaties, de cv-voorziening en het loodgieterswerk:

Centrale verwarming:

 • Nieuwe individuele gasgestookte cv-installaties.
 • Installatie bestaande uit cv-ketels met deels vloerverwarming en deels radiatoren.
 • Elektrische designradiatoren in de badkamers.

Mechanische ventilatie:

 • Nieuwe individuele MV-installaties, incl. stijgstrangen naar het bestaande dak.
 • MV-box in de technische ruimtes, met afzuigventielen voor desbetreffende ruimtes.
 • Draadloze bediening in de keuken.

Loodgieterswerkzaamheden:

 • Het aanbrengen van de complete binnen riolering, vanaf de sanitaire toestellen tot aan de aansluiting op het buitenriool, net buiten de gevel.
 • Het aanbrengen van de complete waterinstallaties, vanaf de binnenkomst van het waterleidingbedrijf tot aan de meterkasten van de woningen en vanaf de meterkasten naar de sanitaire toestellen.
 • De gasinstallatie brengen we aan vanaf de meterkasten van de woningen tot aan de technische ruimte, daar waar de cv-ketel gepositioneerd wordt.Daarnaast is het koperstraject m.b.t. het sanitair via ons Adviescentrum gegaan. Hierdoor zullen wij de woningen, qua sanitair, volledig naar de wensen van de kopers kunnen opleveren.Meer informatie is te vinden op de projectwebsite: De Bonifatius – 16 unieke appartementen in Dordrecht

 

Andere projecten

 • Fleur I Kruisnetlaan – Hoogvliet RT

  Vastgoedbelegger Fortivest tekende begin dit jaar de koopovereenkomst voor de verwerving van 79 nieuwbouwappartementen aan de Kruisnetlaan in Rotterdam-Hoogvliet. Het project is ontwikkeld door SVE Group met Circle Real Estate Management als gedelegeerd ontwikkelaar. Bij het ontwerp is veel aandacht uitgegaan naar het inpassen van het gebouw in de bestaande vomgeving. Met het team van …

  Lees meer
 • Witte Anna – ‘s-Gravenhage (renovatie)

  Witte Anna is een ronde woontoren uit 1987 aan de Jan van Riebeekstraat in de wijk Bezuidenhout in Den Haag, ca. 200 m ten zuidoosten van het Centraal Station. De iconische Witte Anna is 77 meter hoog en heeft 26 verdiepingen waarvan de eerste 24 verdiepingen bestaan uit 102 sociale huur appartementen. De 25e verdieping is een bedrijfsruimte voor horeca; de …

  Lees meer