De Bres – Leidschendam

‘DE BRES’

De woningen aan de Nieuwstraat en Venestraat in Leidschendam waren naoorlogse portiek-etagewoningen. Uit grondig onderzoek bleek dat renovatie niet tot de gewenste verbetering van het wooncomfort zou leiden. Daarom is gekozen voor sloop en nieuwbouw. Het woongebouw van Vidomes dat op deze locatie stond en de twee woongebouwen van WoonInvest en in 2022 en vorg jaar jaar gesloopt. Voor de nieuwbouw werkten WoonInvest en Vidomes samen met Boele & van Eesteren het ontwerpplan ‘De Bres’ uit.

MODERNE ENERGIEZUINIGE WONINGEN

In drie woongebouwen realiseren WoonInvest en Vidomes respectievelijk 72 en 18 huurwoningen. Het gaat om twee-, drie- en vierkamerappartementen in de sociale- en middenhuur. De woningen zijn geschikt voor verschillende doelgroepen. In de woongebouwen is een lift aanwezig.

W-INSTALLATIES

Boele & van Eesteren is -samen met WoonInvest– de ontwikkelaar van dit plan en bouwt ook de appartementen. Boele heeft ons opdracht gegeven om deze te voorzien van moderne cv installaties met vloerverwarming. In opdracht van Klimaatgarant installeren wij daarnaast warmtepompen.

PLANNING

In de loop van 2024 worden de drie nieuwe woongebouwen in fasen opgeleverd.

Andere projecten

  • De Eik – Hellevoetsluis

    In opdracht van Maasdelta Groep realiseren BAM Wonen Op Maat een woon- / zorggebouw met 67 wooneenheden en 10 huiskamers. Op de locatie staat een voormalig zorggebouw van Careyn. De 1-kamer woningen in de rechtervleugel van het gebouw voldoen niet meer aan de huidige eisen. Hierdoor stond deze vleugel al een aantal jaren leeg. Na …

    Lees meer
  • Bloei 030 – Utrecht

    BLOEI 030 staat voor stedelijk en gezond wonen. Stedelijk vanwege de ligging, de voorzieningen en het gemengde aanbod. Gezond vanwege het duurzame karakter en de focus op ontmoeten en bewegen. Samen met woningcorporatie Woonin en bouwbedrijf Heijmans worden er binnenkort 264 huurwoningen gebouwd in Leidsche Rijn Centrum, Utrecht. Het is een ‘gemengd wonen’-project. 40 woningen …

    Lees meer