85 appartementen en 14 woningen De Zuid, Scheveningen

De appartementen van project De Zuid in Scheveningen zijn voorzien van verwarming en koeling. Verwarming is gerealiseerd middels een cv-ketel en het systeem is uitgelegd op basis van vloerverwarming in het gehele appartement.

Op het dak van het appartementengebouw wordt een koelmachine door ons opgesteld en krijgen de bewoners de mogelijkheid om in de zomer over te schakelen naar vloerkoeling. De keuze van verwarmen of koelen wordt middels een klokthermostaat verricht in de woonkamer.

De slaapkamers hebben de mogelijkheid om individueel de temperatuur te regelen door middel van een kamerthermostaat. De leidingen worden aangebracht in de zwevende dekvloer en worden aangesloten op een vloerverwarmingsverdeler. De verdeler wordt aangesloten op de cv-ketel en op het distributienet van de koelinstallatie. In de (hoofd)badkamer wordt naast vloerverwarming ook een handdoekradiator aangebracht.

14 koopeengezinswoningen
Verwarming is gerealiseerd middels een cv-ketel en het systeem is uitgelegd op vloerverwarming. De woonkamer wordt bediend door de klokthermostaat, gepositioneerd in de woonkamer. De slaapkamers hebben de mogelijkheid om individueel de temperatuur te regelen door middel van een kamerthermostaat.

Naast de realisatie van de verwarming- en koelingsinstallatie hebben wij het genoegen gekregen de bewoners een onderhoudscontract aan te bieden.

Meer weten over dit project? Op de projectwebsite leest u er alles over.

Andere projecten

  • 99 appartementen, 36 maisonnettes, 5 tuinlofts en 4 loodswoningen, Vertical in Amsterdam

    De vijf Nederlandse architectenbureaus NL Architects, Chris Collaris Architects, studio Donna van Milligen Bielke, Space Encounters en DS Landschapsarchitecten werkten samen aan een bijzonder ontwerp. Het resultaat? Een nieuw Amsterdams woonklimaat in de monocultuur van Sloterdijk. Vertical zijn verschillende woningtypes in zes verschillende formaten. Van appartement tot tuinwoning. Van S tot XXXL. Dit is het …

    Lees meer
  • 76 luxe appartementen en penthouses, Neerlandia in Maassluis

    Direct aan De Nieuwe Waterweg komt het appartementencomplex Neerlandia. Dit is het zusje van de Albatros, het gebouw even verderop. Met een knipoog naar het verleden, de Neerlandia en Albatros waren sleepboten die op de Nieuwe Waterweg hun werk deden. De nieuwbouwappartement van Neerlandia liggen aan de noordzijde van de Nieuwe Waterweg, ook wel de …

    Lees meer