De Goudvogel – Vlaardingen

Project De Goudvogel ligt in De Nieuwe Vogelbuurt in Vlaardingen Holy zuidoost en kenmerkt zich door een optimale bereikbaarheid en tal van voorzieningen op loopafstand. Waterweg Wonen en onze opdrachtgever Dura Vermeer realiseren in De Nieuwe Vogelbuurt in totaal circa 400 eengezinswoningen.

Door sloop en nieuwbouw krijgt de wijk een compleet nieuwe inrichting. De Nieuwe Vogelbuurt wordt een veilige gezinswijk met het behoud van het unieke groene karakter van de buurt.

Door het gebruik van slimme installaties, zijn de woningen in De Goudvogel comfortabel, energiezuinig en op de toekomst voorbereid. De woningen zijn gasloos. In plaats van gas, gebruiken de woningen in De Goudvogel een bodemwarmtepomp. De bodemwarmtepomp onttrekt de warmte en koude uit de bodem en zorgt voor vloerverwarming en -koeling en de verwarming van het tapwater. Dit uitgekiende klimaatsysteem zorgt voor een gelijkmatige warmte, afhankelijk van de gewenste temperatuur, in huis. En dat is aangenaam!

Giesbers InstallatieGroep verzorgt voor de 18 woningen van De Goudvogel, het laatste deel van De Nieuwe Vogelbuurt, de gasloze warmtevoorziening middels een bodemwarmtepomp en mechanische ventilatie.

 

 

Andere projecten

  • Beresteinlaan – Den Haag

    Ontmoeten en verbinden Verbinding en betaalbaar wonen: dat zijn de uitgangspunten van de nieuwbouw. Op de locatie van de huidige portiekflats wordt ruimte gemaakt voor een woongebouw met twee- en driekamerappartementen. Er komen 132 woningen gericht op het sociale huursegment. Bijzonder aan het ontwerp zijn: de architectuur, de dek- en binnentuinen waar zowel privétuinen als …

    Lees meer
  • De Zevenloft – Zevenhuizen (Zh)

    Gemeente Zuidplas en onze opdrachtgever Thunnissen dragen zorg voor de transformatie van lintzonegebied Zevenhuizen Zuid naar woongebied. Dit nieuwbouwplan “Park De Zevenloft” bestaat uit de ontwikkeling en realisatie van circa 17 flexibele woningen. Van deze woningen heeft een aantal een levensloopbestendig karakter én is flexibel indeelbaar. Het nieuwbouwplan worden gerealiseerd in de hoek van de …

    Lees meer