Hefkwartier fase X – Rotterdam

Veel Rotterdamser kun je niet wonen. Want het Hefkwartier is een stukje stad met historie en charme. De geschiedenis van deze plek gaat zo’n twee eeuwen terug. Toen: een wijk voor arbeiders. Mensen die meestal nauw bij de haven betrokken waren. Of bij de bierbrouwerij Oranjeboom. Die was met 200 brouwers zelfs de grootste van het land. En nu: een wijk die een nieuwe toekomst krijgt. Straks telt het Hefkwartier bijna 300 woningen verdeeld over eengezinswoningen, herenhuizen, stadswoningen en appartementen.

Het wordt een wijk voor iedereen. Jong en oud. Singles, samenwoners, gezinnen en aanstaande gezinnen. In een paar fasen krijgt het project vorm. De eerste fasen bestonden uit herenhuizen en stadswoningen en zijn inmiddels opgeleverd.

Wonen in Hefkwartier is wonen met de stad aan je voeten. Kijk maar eens op de kaart van Rotterdam. Er is bijna geen wijk die centraler ligt, aan de slagader van Rotterdam: de Maas.

Momenteel wordt er gebouwd aan fase D, W, Y en Z en fase X – de allerlaatste fase in Hefkwartier- is nagenoeg verkocht en de bouw is gestart. Deze fase bestaat uit stoere studio’s, appartementen met city view en spectaculaire penthouses! Door de ligging op de hoek van de Oranjeboomstraat en de Nassaukade heb je een fantastisch uitzicht over de stad, De Hef en het water. Hier woon je echt met de stad aan je voeten!

In opdracht van Dura Vermeer verzorgen wij voor de 58 appartementen de mechanische ventilatie en cv-installatie met vloerverwarming.

Andere projecten

  • Fleur I Kruisnetlaan – Hoogvliet RT

    Vastgoedbelegger Fortivest tekende begin dit jaar de koopovereenkomst voor de verwerving van 79 nieuwbouwappartementen aan de Kruisnetlaan in Rotterdam-Hoogvliet. Het project is ontwikkeld door SVE Group met Circle Real Estate Management als gedelegeerd ontwikkelaar. Bij het ontwerp is veel aandacht uitgegaan naar het inpassen van het gebouw in de bestaande vomgeving. Met het team van …

    Lees meer
  • Witte Anna – ‘s-Gravenhage (renovatie)

    Witte Anna is een ronde woontoren uit 1987 aan de Jan van Riebeekstraat in de wijk Bezuidenhout in Den Haag, ca. 200 m ten zuidoosten van het Centraal Station. De iconische Witte Anna is 77 meter hoog en heeft 26 verdiepingen waarvan de eerste 24 verdiepingen bestaan uit 102 sociale huur appartementen. De 25e verdieping is een bedrijfsruimte voor horeca; de …

    Lees meer