LOOS – Den Haag

Het appartementencomplex LOOS komt te liggen in de Haagse wijk Loosduinen en bestaat uit 23 tweekamerappartementen en 55 driekamerappartementen, variërend van circa 50-80 m2. De appartementen worden ontsloten met een galerij rond een binnenhof en hebben ieder een privé-buitenruimte (balkon of loggia) aan de straatzijde. Onder het complex ligt een parkeergarage met 52 parkeerplaatsen. 

Het bouwkavel is verworven van de Protestantse Kerk Den Haag. De ‘Ontmoetingskerk’ uit 1969 wordt gesloopt. De kerk is sinds 2013 niet meer in gebruik.  LOOS ligt aan de Aaltje Noordewierstraat met een wijkwinkelcentrum op 400 meter loopafstand. Het strand van Kijkduin is binnen 10 minuten per fiets bereikbaar. Meerdere tramverbindingen (richting centrum en strand) zijn binnen loopafstand aanwezig.

De start van de bouw staat gepland op 1 mei 2023. Met een verwachte bouwtijd van 18 maanden wordt het project eind 2024 opgeleverd. De verhuur van de appartementen start naar verwachting begin 2025. De 78 appartementen vallen in het middenhuursegment. Met de gemeente Den Haag is daarnaast afgesproken dat voor 80% van de appartementen een langjarig gereguleerde middenhuurprijs geldt. LOOS draagt daarmee bij aan het realiseren van meer betaalbare huurwoningen in Den Haag.

In opdracht van Plegt-Vos dragen wij zorg voor de Warmte Koude Opslag (WKO), vloerverwarming,  het loodgieterswerk en voorzien we de woningen van  mechanische ventilatie.
Bart Kuipers, Commercieel Directeur van Plegt-Vos is verheugd over de constructieve samenwerking tussen de betrokken partijen. “Door gezamenlijk ondernemerschap en transparantie is deze transactie tot stand gekomen, ondanks sterk stijgende bouwprijzen en materiaal schaarste. Dat geeft ons vertrouwen in een succesvolle bouwperiode en samenwerking met partijen als Giesbers InstallatieGroep met als resultaat een prachtige plek voor de nieuwe huurders”.

Andere projecten

  • Fleur I Kruisnetlaan – Hoogvliet RT

    Vastgoedbelegger Fortivest tekende begin dit jaar de koopovereenkomst voor de verwerving van 79 nieuwbouwappartementen aan de Kruisnetlaan in Rotterdam-Hoogvliet. Het project is ontwikkeld door SVE Group met Circle Real Estate Management als gedelegeerd ontwikkelaar. Bij het ontwerp is veel aandacht uitgegaan naar het inpassen van het gebouw in de bestaande vomgeving. Met het team van …

    Lees meer
  • Witte Anna – ‘s-Gravenhage (renovatie)

    Witte Anna is een ronde woontoren uit 1987 aan de Jan van Riebeekstraat in de wijk Bezuidenhout in Den Haag, ca. 200 m ten zuidoosten van het Centraal Station. De iconische Witte Anna is 77 meter hoog en heeft 26 verdiepingen waarvan de eerste 24 verdiepingen bestaan uit 102 sociale huur appartementen. De 25e verdieping is een bedrijfsruimte voor horeca; de …

    Lees meer