Nieuw Kralingen – Op de kop van de Avenue en ‘t Nieuw Kralings Hofje – Rotterdam

Nieuw Kralingen – Een nieuwe, groene stadswijk tussen de Kralingse Plas en bruisend Rotterdam. De wijkopzet en architectuur is geïnspireerd op het oude Kralingen, maar heeft een heel eigen sfeer. Hier vindt het beste van twee werelden elkaar en dat blijkt ongekend populair, want de huizen in deelgebied Aan de Boezem waren in recordtijd verkocht.

Tijd voor een nieuw deelgebied. Deelgebied Op de kop van de Avenue laat weer een rijk palet aan woningtypen en architectuurstijlen zien. Ook hier koesteren we de typisch Kralingse kenmerken. Daarom hebben de woningen een royale entree, woon je verhoogd aan de straat en is de tuingevel van glas.

Een deel van de woningen van Op de kop van de Avenue ligt direct aan de Avenue. Wonen op de eerste rang. Ook voor de andere woningen geldt dat de relatie met de Avenue groot is. Altijd loop je binnen een minuut naar dit prachtige, groene hart van Nieuw Kralingen. Eenmaal op de Avenue wandel je in 3 minuten naar de sportvelden, de Kralingse Plas en het Kralingse Bos.

Geplande oplevering van deze projecten is voorzien voor het tweede kwartaal van volgend jaar.

 

Het andere deelproject binnen Nieuw-Kralingen vormen de 17 hofwoningen van ‘t Nieuw Kralings hofje.

Vanaf de brede Avenue, die door Nieuw Kralingen heen gaat lopen, kom je straks in ‘t Nieuw Kralings Hofje. Rond een groene binnenplaats met een waterput en een bankje liggen 17 hofwoningen, verdeeld in 3 woningtypes; Hofwoning, Hofwoning Hoek én Hofwoning Regent.

Alle woningen hebben een privézone aan de hofkant. De zogenaamde ‘Delftse stoep’ is circa twee meter diep. Het bankje dat in de gevel van iedere hofwoning is verwerkt, is een fijne plek om van de zon te genieten of om een praatje met de buren te maken.

Giesbers InstallatieGroep verzorgt in opdracht van Heijmans de W-installaties van twee projecten in het zogenaamde deelveld C: ‘Op de kop van de Avenue’ en ‘t Nieuw Kralings hofje’. Meer specifiek spreken we van over het boren van de bronnen ten behoeve van de verwarming (cv en vloerverwarming), de WKO, ventilatie en alle sanitaire voorzieningen.

Meer informatie  Downloads Op de kop van de Avenue – Nieuw Kralingen en Downloads ‘t Nieuw Kralings Hofje – Nieuw Kralingen

Andere projecten

  • Witte Anna – ‘s-Gravenhage (renovatie)

    Witte Anna is een ronde woontoren uit 1987 aan de Jan van Riebeekstraat in de wijk Bezuidenhout in Den Haag, ca. 200 m ten zuidoosten van het Centraal Station. De iconische Witte Anna is 77 meter hoog en heeft 26 verdiepingen waarvan de eerste 24 verdiepingen bestaan uit 102 sociale huur appartementen. De 25e verdieping is een bedrijfsruimte voor horeca; de …

    Lees meer
  • De Goudvogel – Vlaardingen

    Project De Goudvogel ligt in De Nieuwe Vogelbuurt in Vlaardingen Holy zuidoost en kenmerkt zich door een optimale bereikbaarheid en tal van voorzieningen op loopafstand. Waterweg Wonen en onze opdrachtgever Dura Vermeer realiseren in De Nieuwe Vogelbuurt in totaal circa 400 eengezinswoningen. Door sloop en nieuwbouw krijgt de wijk een compleet nieuwe inrichting. De Nieuwe …

    Lees meer