Park Rosenburg – Den Haag

Het voormalige landgoed Rosenburg van Parnassia in Den Haag is in ontwikkeling. De nieuwbouwplannen gaan met name over het gebied rond het historische landhuis. De zichtassen van het voormalige landgoed worden hersteld. Historische gebouwen blijven staan. Op andere plekken maakt de verouderde bebouwing plaats voor woningen en zorgvoorzieningen. Meer informatie leest u hier.

Binnen het plan ontwikkelt Arcade Woonzorg 145 betaalbare sociale huurwoningen voor kwetsbare mensen met psychische problemen die extra zorgbegeleiding nodig hebben. Zo krijgen zij de kans om zelfstandig te wonen. Dit past bij het beleid van de gemeente Den Haag.

Over de woningen
De in totaal 145 woningen worden verdeeld over twee gebouwen (B en C). In gebouw B komen 79 woningen (waarvan 10 studio’s, 67 tweekamerappartementen en 2 conciërgewoningen). In gebouw C komen 66 woningen (waarvan 11 studio’s, 54 tweekamerappartementen en 1 conciërgewoning).

Boele en van Eesteren is de bouwer van deze 145 huurappartementen en in opdracht van hen verzorgen wij voor deze woningen de vloerverwarming voor de stadsverwarmingsunits en alle sanitaire voorzieningen.

Andere projecten

  • Witte Anna – ‘s-Gravenhage (renovatie)

    Witte Anna is een ronde woontoren uit 1987 aan de Jan van Riebeekstraat in de wijk Bezuidenhout in Den Haag, ca. 200 m ten zuidoosten van het Centraal Station. De iconische Witte Anna is 77 meter hoog en heeft 26 verdiepingen waarvan de eerste 24 verdiepingen bestaan uit 102 sociale huur appartementen. De 25e verdieping is een bedrijfsruimte voor horeca; de …

    Lees meer
  • De Goudvogel – Vlaardingen

    Project De Goudvogel ligt in De Nieuwe Vogelbuurt in Vlaardingen Holy zuidoost en kenmerkt zich door een optimale bereikbaarheid en tal van voorzieningen op loopafstand. Waterweg Wonen en onze opdrachtgever Dura Vermeer realiseren in De Nieuwe Vogelbuurt in totaal circa 400 eengezinswoningen. Door sloop en nieuwbouw krijgt de wijk een compleet nieuwe inrichting. De Nieuwe …

    Lees meer