Poortmeesters Delft

Aan de rand van het historische centrum van Delft komt PoortMeesters. Een stoer, stads en stevig woongebouw met grote stadswoningen en luxe appartementen aan de ‘oevers’ van Nieuw Delft. PoortMeesters is de poort van een oase aan rust in de binnentuin naar de levendigheid van het centrum van Delft. Kenmerkend voor deze ontwikkeling in Nieuw Delft? De prachtige poorten bekleed met Delfts Blauw.

Het project bevat in totaal 55 appartementen en 59 meerlaagse eengezinswoningen. Het gebouw met Stadswoningen en Appartementen ziet er stads en stoer uit. Op het dak van de parkeergarage komt een collectieve binnentuin. De tuin bestaat uit een gezamenlijke ruimte voor alle bewoners en de privé tuinen van de standswoningen. Het waterbergingssysteem kan maar liefst 500.000 m3 hemelwater opvangen en kan worden hergebruikt voor de beregening van de binnentuin. Alle stadswoningen en appartementen zijn energiezuinig en onderhoudsarm. Geen aansluiting op het gasnetwerk, maar ‘all electric’ oftewel zonnepanelen op het dak en een warmtepomp die de cv ketel vervangt.
Giesbers InstallatieGroep verzorgt voor project Poortmeesters de aanleg van de WKO, het loodgieterswerk en de vloerverwarming in de woningen en appartementen.
Meer informatie? Bezoek dan de project website van onze opdrachtgever Ballast Nedam West: De Poortmeesters in Delft | 59 stadswoningen en 55 appartementen (ballast-nedam-west.nl)

 

Andere projecten

  • Witte Anna – ‘s-Gravenhage (renovatie)

    Witte Anna is een ronde woontoren uit 1987 aan de Jan van Riebeekstraat in de wijk Bezuidenhout in Den Haag, ca. 200 m ten zuidoosten van het Centraal Station. De iconische Witte Anna is 77 meter hoog en heeft 26 verdiepingen waarvan de eerste 24 verdiepingen bestaan uit 102 sociale huur appartementen. De 25e verdieping is een bedrijfsruimte voor horeca; de …

    Lees meer
  • De Goudvogel – Vlaardingen

    Project De Goudvogel ligt in De Nieuwe Vogelbuurt in Vlaardingen Holy zuidoost en kenmerkt zich door een optimale bereikbaarheid en tal van voorzieningen op loopafstand. Waterweg Wonen en onze opdrachtgever Dura Vermeer realiseren in De Nieuwe Vogelbuurt in totaal circa 400 eengezinswoningen. Door sloop en nieuwbouw krijgt de wijk een compleet nieuwe inrichting. De Nieuwe …

    Lees meer