12 nul-op-de-meter-woningen Soendalaan, Vlaardingen

In deze pilot worden 12 portiekwoningen aan de Soendalaan gerenoveerd tot nul-op-de-meter-woningen. Het complex wekt na renovatie evenveel duurzame energie op als de woningen en haar bewoners nodig hebben.

Nul-op-de-meter-woningen komen in nieuwbouw vaker voor, maar voor renovatie is dit één van de eerste projecten in gestapelde woningbouw in Nederland. Waterweg Wonen heeft als opdrachtgever gekozen voor het 2nd-skin-concept van BIK bouw om deze nul-op-de-meterrenovatie te realiseren.

De uitvraag aan Giesbers was om te komen tot een collectief installatieconcept tussen o.a. Itho Daalderop, Giesbers en Synorga. In samenspraak met Itho en Klimaatgarant heeft Giesbers de engineering gerealiseerd. We hebben vier warmtepompen van het type WPU5.5 geïnstalleerd, één WPU per strang van drie woningen. Daarnaast zijn er vier multiboilersystemen en vier autotemperatuurverdelers geïnstalleerd.

In iedere woning is een compleet nieuwe cv-installatie geplaatst, voorzien van Jaga-wandconvectoren met DB-Pro en de door ons ontwikkelde plintsystemen. Per woning is er ook een warmteterugwinningsysteem geïnstalleerd.

Andere projecten

  • 485 appartementen Zalmhaven te Rotterdam

    Indrukwekkend torent De Zalmhaven uit boven de Maas en de stad; luxe en comfort, te midden van groene parken, historie en cultuur. Met 215 meter wordt dit de hoogste woontoren van de Benelux. Twee flankerende torens vormen een visuele trap naar het lager gelegen Scheepvaartkwartier. Voor dit ambitieuze project is veel aandacht besteed aan de …

    Lees meer
  • Grotius te Den Haag

    De woontorens Grotius I en II in Den Haag, in deze twee gebouwen komen 655 huurappartementen, waaronder 144 sociale huurwoningen. De torens gaan met een hoogte van 120 en 100 meter, zichtbaar bijdragen aan de Haagse Skyline. In opdracht van bouwcombinatie J.P. van Eesteren/Besix gaat de Giesbers Installatiegroep in dit project het loodgieterswerk en de …

    Lees meer