12 nul-op-de-meter-woningen Soendalaan, Vlaardingen

In deze pilot worden 12 portiekwoningen aan de Soendalaan gerenoveerd tot nul-op-de-meter-woningen. Het complex wekt na renovatie evenveel duurzame energie op als de woningen en haar bewoners nodig hebben.

Nul-op-de-meter-woningen komen in nieuwbouw vaker voor, maar voor renovatie is dit één van de eerste projecten in gestapelde woningbouw in Nederland. Waterweg Wonen heeft als opdrachtgever gekozen voor het 2nd-skin-concept van BIK bouw om deze nul-op-de-meterrenovatie te realiseren.

De uitvraag aan Giesbers was om te komen tot een collectief installatieconcept tussen o.a. Itho Daalderop, Giesbers en Synorga. In samenspraak met Itho en Klimaatgarant heeft Giesbers de engineering gerealiseerd. We hebben vier warmtepompen van het type WPU5.5 geïnstalleerd, één WPU per strang van drie woningen. Daarnaast zijn er vier multiboilersystemen en vier autotemperatuurverdelers geïnstalleerd.

In iedere woning is een compleet nieuwe cv-installatie geplaatst, voorzien van Jaga-wandconvectoren met DB-Pro en de door ons ontwikkelde plintsystemen. Per woning is er ook een warmteterugwinningsysteem geïnstalleerd.

Andere projecten

  • 47 appartementen, Parkblok Terwijde in Utrecht

    Het project Parkblok is een onderdeel van een driedelige reeks woonprojecten in de wijk Terwijde in het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn. Giesbers InstallatieGroep gaat in opdracht van Hurks Bouw de woningen voorzien van de CV- en loodgietersinstallatie. Meer weten over dit project? Op de projectwebsite leest u er alles over. https://buildingsmartconnections.com/45-appartementen-parkblok-te-terwijde/

    Lees meer
  • 31 woningen, Wetenschappersbuurt in Schiedam

    Er is veel aan het veranderen in Schiedam-Oost. De Wetenschappersbuurt is de afgelopen jaren flink vernieuwd. De meeste oude woningen hebben plaats gemaakt voor moderne nieuwbouw eengezinswoningen. Stenen maken plaats voor gras en parkeerplekken voor speelplekken. Giesbers InstallatieGroep gaat in opdracht van Era Contour de woningen voorzien van de CV-installatie en voor Klimaatgarant de WKO …

    Lees meer