12 nul-op-de-meter-woningen Soendalaan, Vlaardingen

In deze pilot worden 12 portiekwoningen aan de Soendalaan gerenoveerd tot nul-op-de-meter-woningen. Het complex wekt na renovatie evenveel duurzame energie op als de woningen en haar bewoners nodig hebben.

Nul-op-de-meter-woningen komen in nieuwbouw vaker voor, maar voor renovatie is dit één van de eerste projecten in gestapelde woningbouw in Nederland. Waterweg Wonen heeft als opdrachtgever gekozen voor het 2nd-skin-concept van BIK bouw om deze nul-op-de-meterrenovatie te realiseren.

De uitvraag aan Giesbers was om te komen tot een collectief installatieconcept tussen o.a. Itho Daalderop, Giesbers en Synorga. In samenspraak met Itho en Klimaatgarant heeft Giesbers de engineering gerealiseerd. We hebben vier warmtepompen van het type WPU5.5 geïnstalleerd, één WPU per strang van drie woningen. Daarnaast zijn er vier multiboilersystemen en vier autotemperatuurverdelers geïnstalleerd.

In iedere woning is een compleet nieuwe cv-installatie geplaatst, voorzien van Jaga-wandconvectoren met DB-Pro en de door ons ontwikkelde plintsystemen. Per woning is er ook een warmteterugwinningsysteem geïnstalleerd.

Andere projecten

  • 99 appartementen, 36 maisonnettes, 5 tuinlofts en 4 loodswoningen, Vertical in Amsterdam

    De vijf Nederlandse architectenbureaus NL Architects, Chris Collaris Architects, studio Donna van Milligen Bielke, Space Encounters en DS Landschapsarchitecten werkten samen aan een bijzonder ontwerp. Het resultaat? Een nieuw Amsterdams woonklimaat in de monocultuur van Sloterdijk. Vertical zijn verschillende woningtypes in zes verschillende formaten. Van appartement tot tuinwoning. Van S tot XXXL. Dit is het …

    Lees meer
  • 76 luxe appartementen en penthouses, Neerlandia in Maassluis

    Direct aan De Nieuwe Waterweg komt het appartementencomplex Neerlandia. Dit is het zusje van de Albatros, het gebouw even verderop. Met een knipoog naar het verleden, de Neerlandia en Albatros waren sleepboten die op de Nieuwe Waterweg hun werk deden. De nieuwbouwappartement van Neerlandia liggen aan de noordzijde van de Nieuwe Waterweg, ook wel de …

    Lees meer