12 nul-op-de-meter-woningen Soendalaan, Vlaardingen

In deze pilot worden 12 portiekwoningen aan de Soendalaan gerenoveerd tot nul-op-de-meter-woningen. Het complex wekt na renovatie evenveel duurzame energie op als de woningen en haar bewoners nodig hebben.

Nul-op-de-meter-woningen komen in nieuwbouw vaker voor, maar voor renovatie is dit één van de eerste projecten in gestapelde woningbouw in Nederland. Waterweg Wonen heeft als opdrachtgever gekozen voor het 2nd-skin-concept van BIK bouw om deze nul-op-de-meterrenovatie te realiseren.

De uitvraag aan Giesbers was om te komen tot een collectief installatieconcept tussen o.a. Itho Daalderop, Giesbers en Synorga. In samenspraak met Itho en Klimaatgarant heeft Giesbers de engineering gerealiseerd. We hebben vier warmtepompen van het type WPU5.5 geïnstalleerd, één WPU per strang van drie woningen. Daarnaast zijn er vier multiboilersystemen en vier autotemperatuurverdelers geïnstalleerd.

In iedere woning is een compleet nieuwe cv-installatie geplaatst, voorzien van Jaga-wandconvectoren met DB-Pro en de door ons ontwikkelde plintsystemen. Per woning is er ook een warmteterugwinningsysteem geïnstalleerd.

Andere projecten

  • 85 appartementen en 14 woningen De Zuid, Scheveningen

    De appartementen zijn voorzien van verwarming en koeling. Verwarming is gerealiseerd middels een cv-ketel en het systeem is uitgelegd op basis van …

    Lees meer
  • 25 woningen Baanhoek-West, Sliedrecht

    Baanhoek-West is een modern tuindorp met veel groen, pleintjes en singels. In opdracht van Adriaan van Erk verzorgen wij voor de 15 type Vivaldi …

    Lees meer