12 nul-op-de-meter-woningen Soendalaan, Vlaardingen

In deze pilot worden 12 portiekwoningen aan de Soendalaan gerenoveerd tot nul-op-de-meter-woningen. Het complex wekt na renovatie evenveel duurzame energie op als de woningen en haar bewoners nodig hebben.

Nul-op-de-meter-woningen komen in nieuwbouw vaker voor, maar voor renovatie is dit één van de eerste projecten in gestapelde woningbouw in Nederland. Waterweg Wonen heeft als opdrachtgever gekozen voor het 2nd-skin-concept van BIK bouw om deze nul-op-de-meterrenovatie te realiseren.

De uitvraag aan Giesbers was om te komen tot een collectief installatieconcept tussen o.a. Itho Daalderop, Giesbers en Synorga. In samenspraak met Itho en Klimaatgarant heeft Giesbers de engineering gerealiseerd. We hebben vier warmtepompen van het type WPU5.5 geïnstalleerd, één WPU per strang van drie woningen. Daarnaast zijn er vier multiboilersystemen en vier autotemperatuurverdelers geïnstalleerd.

In iedere woning is een compleet nieuwe cv-installatie geplaatst, voorzien van Jaga-wandconvectoren met DB-Pro en de door ons ontwikkelde plintsystemen. Per woning is er ook een warmteterugwinningsysteem geïnstalleerd.

Andere projecten

  • 62 woningen “Harga” te Schiedam

    Het sportpark Harga is her ontwikkeld waarbij een deel van de sportvelden zijn verplaatst naar het dak van de nieuwe snelweg Den Haag – R’dam (A4). Er is hiermee ruimte gemaakt voor 500 woningen. De bouw van fase 3 is reeds gestart en hier worden 62 woningen gerealiseerd. Giesbers InstallatieGroep gaat in opdracht van Kroon …

    Lees meer
  • 46 woningen “Buitenplaats” te Oegstgeest

    Klassieke architectuur, brede lanen en veel groen, in deze wijk krijg je dat heerlijke gevoel van buiten zijn. Buitenplaats Rijnweijde is een groene, duurzame en comfortabele woonomgeving. Wie de drukte van de mooie stad Leiden, maar ook de rust op de stranden wilt opzoeken zit hier op zijn of haar plek. Giesbers InstallatieGroep gaat in …

    Lees meer