Stadswonen fase II Westergouwe – Gouda

Heijmans en VolkerWessels realiseren via hun gemeenschappelijke dochterbedrijf VOF Westergouwe 54 nieuwbouwappartementen in project Stadswonen fase II in de jongste wijk van Gouda, Westergouwe. Westergouwe is een groene en waterrijke woonwijk van Gouda. De wijk ligt op fietsafstand van de historische binnenstad van Gouda, is centraal gelegen en goed bereikbaar. De komende jaren bloeit de wijk uit tot zo’n 4.500 woningen met eigen stadse voorzieningen, groen, water en veel ruimte voor recreatie en spelen.

Het ontwerp van de appartementen is van Kokon Architectuur en Stedenbouw en vond zijn architectonische inspiratie in de oude Goudse pakhuizen. Het appartementencomplex is gelegen op een herkenbare plek aan de plaatselijk bekende Van Dijkesingel. Het gebouw is duurzaam en wordt gebouwd conform de BENG-normering. Na de oplevering komen de appartementen beschikbaar voor de huurmarkt.

De geplande bouw van de appartementen is voorzien voor juli 2023. De realisatie van de appartementen is in handen van onze opdrachtgever Boele & van Eesteren. Wij voorzien de woningen van een moderne cv-installatie met vloerverwarming en mechanische ventilatie. Daarnaast realiseren wij, in onderaanneming van Klimaatgarant, de Warmte Koude Opslag (WKO).

Andere projecten

  • Beresteinlaan – Den Haag

    Ontmoeten en verbinden Verbinding en betaalbaar wonen: dat zijn de uitgangspunten van de nieuwbouw. Op de locatie van de huidige portiekflats wordt ruimte gemaakt voor een woongebouw met twee- en driekamerappartementen. Er komen 132 woningen gericht op het sociale huursegment. Bijzonder aan het ontwerp zijn: de architectuur, de dek- en binnentuinen waar zowel privétuinen als …

    Lees meer
  • De Zevenloft – Zevenhuizen (Zh)

    Gemeente Zuidplas en onze opdrachtgever Thunnissen dragen zorg voor de transformatie van lintzonegebied Zevenhuizen Zuid naar woongebied. Dit nieuwbouwplan “Park De Zevenloft” bestaat uit de ontwikkeling en realisatie van circa 17 flexibele woningen. Van deze woningen heeft een aantal een levensloopbestendig karakter én is flexibel indeelbaar. Het nieuwbouwplan worden gerealiseerd in de hoek van de …

    Lees meer