Stadswonen fase II Westergouwe – Gouda

Heijmans en VolkerWessels realiseren via hun gemeenschappelijke dochterbedrijf VOF Westergouwe 54 nieuwbouwappartementen in project Stadswonen fase II in de jongste wijk van Gouda, Westergouwe. Westergouwe is een groene en waterrijke woonwijk van Gouda. De wijk ligt op fietsafstand van de historische binnenstad van Gouda, is centraal gelegen en goed bereikbaar. De komende jaren bloeit de wijk uit tot zo’n 4.500 woningen met eigen stadse voorzieningen, groen, water en veel ruimte voor recreatie en spelen.

Het ontwerp van de appartementen is van Kokon Architectuur en Stedenbouw en vond zijn architectonische inspiratie in de oude Goudse pakhuizen. Het appartementencomplex is gelegen op een herkenbare plek aan de plaatselijk bekende Van Dijkesingel. Het gebouw is duurzaam en wordt gebouwd conform de BENG-normering. Na de oplevering komen de appartementen beschikbaar voor de huurmarkt.

De geplande bouw van de appartementen is voorzien voor juli 2023. De realisatie van de appartementen is in handen van onze opdrachtgever Boele & van Eesteren. Wij voorzien de woningen van een moderne cv-installatie met vloerverwarming en mechanische ventilatie. Daarnaast realiseren wij, in onderaanneming van Klimaatgarant, de Warmte Koude Opslag (WKO).

Andere projecten

  • Fleur I Kruisnetlaan – Hoogvliet RT

    Vastgoedbelegger Fortivest tekende begin dit jaar de koopovereenkomst voor de verwerving van 79 nieuwbouwappartementen aan de Kruisnetlaan in Rotterdam-Hoogvliet. Het project is ontwikkeld door SVE Group met Circle Real Estate Management als gedelegeerd ontwikkelaar. Bij het ontwerp is veel aandacht uitgegaan naar het inpassen van het gebouw in de bestaande vomgeving. Met het team van …

    Lees meer
  • Witte Anna – ‘s-Gravenhage (renovatie)

    Witte Anna is een ronde woontoren uit 1987 aan de Jan van Riebeekstraat in de wijk Bezuidenhout in Den Haag, ca. 200 m ten zuidoosten van het Centraal Station. De iconische Witte Anna is 77 meter hoog en heeft 26 verdiepingen waarvan de eerste 24 verdiepingen bestaan uit 102 sociale huur appartementen. De 25e verdieping is een bedrijfsruimte voor horeca; de …

    Lees meer