Sterpassage ‘The Orchard’ – Rijswijk (ZH)

The Orchard is de naam van het project met twee gebouwen; The Orchard I en The Orchard II. De naam is een knipoog naar de naam Bogaard en verwijst naar het nieuwe, levendige en groene Bogaard stadscentrum. De openbare ruimte is de verbindende factor tussen de gebouwen. Er wordt door de gemeente Rijswijk in overleg met ontwikkelaars veel aandacht besteed aan de inrichting, de sfeerbeleving en straatverlichting. 

The Orchard I heeft een plint met commerciële functies. Op de 4-laagse onderbouw, met een groene daktuin voor bewoners, zijn twee woontorens van verschillende hoogten voorzien. The Orchard II is gelegen aan een nieuw plein waar ruimte is voor terrassen van de horecagelegenheden die in de plint zijn beoogd. Vanaf de eerste verdieping verrijst een eigentijds woonblok van circa 50 meter hoog dat ‘verjongt’ naarmate meer hoogte wordt bereikt. Hierdoor ontstaan dakterrassen, die deels met groen worden ingericht. Het geheel vormt een speels ensemble met hoge woonkwaliteit.

In opdracht van TBI-zusje Era Contour verzorgen wij de sanitaire installaties inclusief riolering, hemelwaterafvoeren, waterleidingen en droge blusleidingen). Daarnaast voorzien wij de woningen van vloerverwarming. Deze wordt in iedere woning aangesloten op het afleverset van de bodemwarmte en is hierdoor ook geschikt voor passieve koeling.

Meer informatie over dit project is te vinden op de projectsite: https://orchard-rijswijk.nl/#project

Andere projecten

  • Fleur I Kruisnetlaan – Hoogvliet RT

    Vastgoedbelegger Fortivest tekende begin dit jaar de koopovereenkomst voor de verwerving van 79 nieuwbouwappartementen aan de Kruisnetlaan in Rotterdam-Hoogvliet. Het project is ontwikkeld door SVE Group met Circle Real Estate Management als gedelegeerd ontwikkelaar. Bij het ontwerp is veel aandacht uitgegaan naar het inpassen van het gebouw in de bestaande vomgeving. Met het team van …

    Lees meer
  • Witte Anna – ‘s-Gravenhage (renovatie)

    Witte Anna is een ronde woontoren uit 1987 aan de Jan van Riebeekstraat in de wijk Bezuidenhout in Den Haag, ca. 200 m ten zuidoosten van het Centraal Station. De iconische Witte Anna is 77 meter hoog en heeft 26 verdiepingen waarvan de eerste 24 verdiepingen bestaan uit 102 sociale huur appartementen. De 25e verdieping is een bedrijfsruimte voor horeca; de …

    Lees meer