Valckensteyn – Rotterdam

Het terrein aan de Burghsluissingel 100-510 in Rotterdam-Pendrecht ligt al een aantal jaar braak. Woonstad Rotterdam heeft plannen gemaakt voor het bouwen van een modern woongebouw met ruimte voor 82 huurappartementen. Dit project heet, net als de voorganger, Valckensteyn.

Al in 2012 werd de oude flat aan de Burghsluissingel gesloopt. Het gebouw uit de jaren zeventig met 200 appartementen voldeed niet meer. In de eerste jaren na de sloop lagen de nieuwbouwplannen stil als gevolg van de economische crisis, maar nu is de tijd rijp voor de realisatie van een geheel nieuw gebouw. Deze wordt kleiner dan de flat die er eerst stond en herbergt straks 82 woningen waarvan 63 met een woonoppervlakte van circa 70m2 en 19 die maar liefst 100m2 oppervlakte hebben.

Alle woningen krijgen een balkon, de 3 woningen op de begane grond een tuin. Bewoners en bezoekers kunnen hun auto straks parkeren op eigen terrein naast en achter het gebouw. Ook komt er een grote overdekte fietsenstalling onderin het gebouw.

Valckensteyn - oude- gebouw
Het oude Valckensteyn uit 2012
Valckensteyn - Artist- impressie
Het nieuwe Valckensteyn

Natuurlijk bouwen

Valckensteyn wordt voor het grootste deel gebouwd van hout. Bouwen met hout zorgt voor veel minder CO2 uitstoot bij het bouwen. Dat is beter voor het milieu en daarmee ook onze toekomst. De woningen worden aangesloten op stadsverwarming en er komen zonnepanelen op het dak.

De natuurtuin

Bij het gebouw komt een openbare natuurtuin. Bewoners van Valckensteyn en andere wijkbewoners zijn hier in de toekomst welkom. Hoe de tuin eruit komt te zien, is nog niet bekend.

In opdracht van Waal Bouw verzorgen wij de complete cv-installaties, de mechanische ventilatie en het loodgieterswerk.

Andere projecten

  • De Bres – Leidschendam

    ‘DE BRES’ De woningen aan de Nieuwstraat en Venestraat in Leidschendam waren naoorlogse portiek-etagewoningen. Uit grondig onderzoek bleek dat renovatie niet tot de gewenste verbetering van het wooncomfort zou leiden. Daarom is gekozen voor sloop en nieuwbouw. Het woongebouw van Vidomes dat op deze locatie stond en de twee woongebouwen van WoonInvest en in 2022 …

    Lees meer
  • De Eik – Hellevoetsluis

    In opdracht van Maasdelta Groep realiseren BAM Wonen Op Maat een woon- / zorggebouw met 67 wooneenheden en 10 huiskamers. Op de locatie staat een voormalig zorggebouw van Careyn. De 1-kamer woningen in de rechtervleugel van het gebouw voldoen niet meer aan de huidige eisen. Hierdoor stond deze vleugel al een aantal jaren leeg. Na …

    Lees meer