Verduurzamen & verbeteren Henry Dunantflat te Zoetermeer

In opdracht van Vestia en Dura Vermeer Heyma zijn wij onlangs met goede moed gestart aan het project 300 appartementen Dunantflat te Zoetermeer.

In een onderlinge intensieve samenwerking hebben wij voor dit project een passende oplossing gevonden voor het vervangen van de huidige collectieve cv-installatie met een minimale overlast voor bewoners.

De huidige cv-installatie dateert uit 1966, wat geheel vervangen moest worden welke resulteert in het huidige plan van aanpak, het vervangen van het collectieve ketelhuis en de collectieve transportleidingen inclusief de binnen installaties in de appartementen.  Voor het genoemde hebben wij de samenwerking gezocht met Croon Wolter & Dros.

Het nieuwe collectieve leidingsysteem wordt aangelegd over het dak waardoor het oude leidingsysteem, wat zicht nu in de bergingen bevindt, in bedrijf kan blijven. Tijdens het vervangen van het ketelhuis stookt de installatie op een tijdelijke ketel welke in een container op het dak is geplaatst.  Op deze manier blijven de bewoners voorzien van warmte tot dat het nieuwe systeem klaar/gereed is.

De binnen installatie in de appartementen worden vervangen voor nieuwe leidingen en radiatoren welke worden aangelegd in een plintsysteem.
Het plintensysteem is door Giesbers InstallatieGroep ontwikkeld. De radiatoren worden aangepast naar het temperatuur traject 70/40 zodat deze in de toekomst kunnen worden aangesloten op stadswarmte en daardoor geschikt voor een gaslose variant.

Andere projecten

  • Fleur I Kruisnetlaan – Hoogvliet RT

    Vastgoedbelegger Fortivest tekende begin dit jaar de koopovereenkomst voor de verwerving van 79 nieuwbouwappartementen aan de Kruisnetlaan in Rotterdam-Hoogvliet. Het project is ontwikkeld door SVE Group met Circle Real Estate Management als gedelegeerd ontwikkelaar. Bij het ontwerp is veel aandacht uitgegaan naar het inpassen van het gebouw in de bestaande vomgeving. Met het team van …

    Lees meer
  • Witte Anna – ‘s-Gravenhage (renovatie)

    Witte Anna is een ronde woontoren uit 1987 aan de Jan van Riebeekstraat in de wijk Bezuidenhout in Den Haag, ca. 200 m ten zuidoosten van het Centraal Station. De iconische Witte Anna is 77 meter hoog en heeft 26 verdiepingen waarvan de eerste 24 verdiepingen bestaan uit 102 sociale huur appartementen. De 25e verdieping is een bedrijfsruimte voor horeca; de …

    Lees meer