Verduurzamen & verbeteren Henry Dunantflat te Zoetermeer

In opdracht van Vestia en Dura Vermeer Heyma zijn wij onlangs met goede moed gestart aan het project 300 appartementen Dunantflat te Zoetermeer.

In een onderlinge intensieve samenwerking hebben wij voor dit project een passende oplossing gevonden voor het vervangen van de huidige collectieve cv-installatie met een minimale overlast voor bewoners.

De huidige cv-installatie dateert uit 1966, wat geheel vervangen moest worden welke resulteert in het huidige plan van aanpak, het vervangen van het collectieve ketelhuis en de collectieve transportleidingen inclusief de binnen installaties in de appartementen.  Voor het genoemde hebben wij de samenwerking gezocht met Croon Wolter & Dros.

Het nieuwe collectieve leidingsysteem wordt aangelegd over het dak waardoor het oude leidingsysteem, wat zicht nu in de bergingen bevindt, in bedrijf kan blijven. Tijdens het vervangen van het ketelhuis stookt de installatie op een tijdelijke ketel welke in een container op het dak is geplaatst.  Op deze manier blijven de bewoners voorzien van warmte tot dat het nieuwe systeem klaar/gereed is.

De binnen installatie in de appartementen worden vervangen voor nieuwe leidingen en radiatoren welke worden aangelegd in een plintsysteem.
Het plintensysteem is door Giesbers InstallatieGroep ontwikkeld. De radiatoren worden aangepast naar het temperatuur traject 70/40 zodat deze in de toekomst kunnen worden aangesloten op stadswarmte en daardoor geschikt voor een gaslose variant.

Andere projecten

  • Koningskwartier te Zevenhuizen fase 8

    Zeven fase ging er al aan vooraf. Fase 8 zorgt voor een nog meer definitief karakter. Diverse woningtype welke allemaal verrassend zijn van architectuur met als uitgangspunt een groen accent. In  fase 8 van project Koningskwartier komen er vier typen woningen bij. Alle woningen liggen verspreid op aantrekkelijke locaties over het plan. Elke locatie, zowel …

    Lees meer
  • 76 app + 14 won. Acapella Hellevoetsluis

    Acapella Wonen oogt als één fraai architectonisch geheel, pure harmonie. Daarbinnen zijn twee woonblokken te onderscheiden met de klinkende namen De Bariton en De Sopraan. Elk woonblok heeft zijn eigen architect en zijn eigen uitstraling gekregen. In de Bariton komen er 8 herenhuizen, 48 appartementen 4 maisonnettes in verschillende vormen en hoogte wat uitnodigt in …

    Lees meer