Woontoren Justus-Sluisbuurt Amsterdam

In onze hoofdstad, op Zeeburgereiland, verrijzen twee nieuwe woontorens met in totaal 298 appartementen in de huursector. De hoogste toren meet maar liefst 101,5 meter en telt 32 verdiepingen. De andere toren is een stuk lager, maar is nog altijd 22 meter hoog en krijgt 7 etages. Naast woonfunctie herbergen de torens straks ook andere functies. Zo is er op de begane grond van de hoge toren ruimte voor 266m2 horeca met een terras van bijna 41m2, een grote fietsenstalling en een fitnesslobby. Onder de laagbouwtoren komt een half verdiepte parkeergarage met in totaal 38 plaatsen; het dak wordt -naast het woongebouw- ook ingericht als daktuin.

De eerste woontoren in de Sluisbuurt wordt vernoemd naar de ontwerper van de naastgelegen Oranjesluizen: Justus Dirks. Het is het eerste bouwproject in de Sluisbuurt. Het door De Architekten Cie. ontworpen gebouw krijgt een ‘groene’ uitstraling. Een groot deel van het oppervlak van de bouwkavel, waaronder de daken, wordt voorzien van beplanting, met op de 24e verdieping een dakterras voor de bewoners. Daarnaast krijgen de daken van het gebouw en de parkeergarage een zogenaamd retentiedak, waarmee regenwater opgevangen kan worden en gebruikt wordt om het groen te voeden. Justus is het eerste gebouw dat aangesloten wordt op het ondergronds afvaltransportsysteem van de Sluisbuurt.

Op dit project zijn wij druk met het monteren van het leidingwerk van de instort voor de riolering van de 3e verdieping en zijn wij bezig met de rioleringen op de begane grond. Daarnaast leggen wij de mechanische ventilatie aan en verzorgen de sanitaire voorzieningen. Tot slot voorzien wij de vloeren van de appartementen van verwarming. 

Dit project blijft binnen de TBI familie, want wij voeren bovenstaande werkzaamheden uit in opdracht van J.P. van Eesteren | TBI en de vloerverwarming in samenwerking met WTH.

Volgens de huidige planning worden in 2024 de eerste energiezuinige appartementen in de ‘middenklasse’ huur opgeleverd.

Andere projecten

  • Park Rosenburg

    Het voormalige landgoed Rosenburg van Parnassia in Den Haag is in ontwikkeling. De nieuwbouwplannen gaan met name over het gebied rond het historische landhuis. De zichtassen van het voormalige landgoed worden hersteld. Historische gebouwen blijven staan. Op andere plekken maakt de verouderde bebouwing plaats voor woningen en zorgvoorzieningen. Meer informatie leest u hier. Binnen het plan …

    Lees meer
  • Kingspark Zoetermeer

    Dorps wonen in een levendige setting. Met vriendelijke huizen en uitnodigende wandelpaden. Een picknick aan het water? Een boek in het park? King’s Park is bedoeld om te wonen en te recreëren. Met ruimte voor maar liefst 218 woningen geïnspireerd op de typisch Engelse Georgian architectuur. Op slechts een paar haltes van Zoetermeer-centrum.  North en …

    Lees meer