Woontoren Justus-Sluisbuurt – Amsterdam

In onze hoofdstad, op Zeeburgereiland, verrijzen twee nieuwe woontorens met in totaal 298 appartementen in de huursector. De hoogste toren meet maar liefst 101,5 meter en telt 32 verdiepingen. De andere toren is een stuk lager, maar is nog altijd 22 meter hoog en krijgt 7 etages. Naast woonfunctie herbergen de torens straks ook andere functies. Zo is er op de begane grond van de hoge toren ruimte voor 266m2 horeca met een terras van bijna 41m2, een grote fietsenstalling en een fitnesslobby. Onder de laagbouwtoren komt een half verdiepte parkeergarage met in totaal 38 plaatsen; het dak wordt -naast het woongebouw- ook ingericht als daktuin.

De eerste woontoren in de Sluisbuurt wordt vernoemd naar de ontwerper van de naastgelegen Oranjesluizen: Justus Dirks. Het is het eerste bouwproject in de Sluisbuurt. Het door De Architekten Cie. ontworpen gebouw krijgt een ‘groene’ uitstraling. Een groot deel van het oppervlak van de bouwkavel, waaronder de daken, wordt voorzien van beplanting, met op de 24e verdieping een dakterras voor de bewoners. Daarnaast krijgen de daken van het gebouw en de parkeergarage een zogenaamd retentiedak, waarmee regenwater opgevangen kan worden en gebruikt wordt om het groen te voeden. Justus is het eerste gebouw dat aangesloten wordt op het ondergronds afvaltransportsysteem van de Sluisbuurt.

Op dit project zijn wij druk met het monteren van het leidingwerk van de instort voor de riolering van de 3e verdieping en zijn wij bezig met de rioleringen op de begane grond. Daarnaast leggen wij de mechanische ventilatie aan en verzorgen de sanitaire voorzieningen. Tot slot voorzien wij de vloeren van de appartementen van verwarming. 

Dit project blijft binnen de TBI familie, want wij voeren bovenstaande werkzaamheden uit in opdracht van J.P. van Eesteren | TBI en de vloerverwarming in samenwerking met WTH.

Volgens de huidige planning worden in 2024 de eerste energiezuinige appartementen in de ‘middenklasse’ huur opgeleverd.

Andere projecten

  • Beresteinlaan – Den Haag

    Ontmoeten en verbinden Verbinding en betaalbaar wonen: dat zijn de uitgangspunten van de nieuwbouw. Op de locatie van de huidige portiekflats wordt ruimte gemaakt voor een woongebouw met twee- en driekamerappartementen. Er komen 132 woningen gericht op het sociale huursegment. Bijzonder aan het ontwerp zijn: de architectuur, de dek- en binnentuinen waar zowel privétuinen als …

    Lees meer
  • De Zevenloft – Zevenhuizen (Zh)

    Gemeente Zuidplas en onze opdrachtgever Thunnissen dragen zorg voor de transformatie van lintzonegebied Zevenhuizen Zuid naar woongebied. Dit nieuwbouwplan “Park De Zevenloft” bestaat uit de ontwikkeling en realisatie van circa 17 flexibele woningen. Van deze woningen heeft een aantal een levensloopbestendig karakter én is flexibel indeelbaar. Het nieuwbouwplan worden gerealiseerd in de hoek van de …

    Lees meer