Woontoren Justus-Sluisbuurt – Amsterdam

In onze hoofdstad, op Zeeburgereiland, verrijzen twee nieuwe woontorens met in totaal 298 appartementen in de huursector. De hoogste toren meet maar liefst 101,5 meter en telt 32 verdiepingen. De andere toren is een stuk lager, maar is nog altijd 22 meter hoog en krijgt 7 etages. Naast woonfunctie herbergen de torens straks ook andere functies. Zo is er op de begane grond van de hoge toren ruimte voor 266m2 horeca met een terras van bijna 41m2, een grote fietsenstalling en een fitnesslobby. Onder de laagbouwtoren komt een half verdiepte parkeergarage met in totaal 38 plaatsen; het dak wordt -naast het woongebouw- ook ingericht als daktuin.

De eerste woontoren in de Sluisbuurt wordt vernoemd naar de ontwerper van de naastgelegen Oranjesluizen: Justus Dirks. Het is het eerste bouwproject in de Sluisbuurt. Het door De Architekten Cie. ontworpen gebouw krijgt een ‘groene’ uitstraling. Een groot deel van het oppervlak van de bouwkavel, waaronder de daken, wordt voorzien van beplanting, met op de 24e verdieping een dakterras voor de bewoners. Daarnaast krijgen de daken van het gebouw en de parkeergarage een zogenaamd retentiedak, waarmee regenwater opgevangen kan worden en gebruikt wordt om het groen te voeden. Justus is het eerste gebouw dat aangesloten wordt op het ondergronds afvaltransportsysteem van de Sluisbuurt.

Op dit project zijn wij druk met het monteren van het leidingwerk van de instort voor de riolering van de 3e verdieping en zijn wij bezig met de rioleringen op de begane grond. Daarnaast leggen wij de mechanische ventilatie aan en verzorgen de sanitaire voorzieningen. Tot slot voorzien wij de vloeren van de appartementen van verwarming. 

Dit project blijft binnen de TBI familie, want wij voeren bovenstaande werkzaamheden uit in opdracht van J.P. van Eesteren | TBI en de vloerverwarming in samenwerking met WTH.

Volgens de huidige planning worden in 2024 de eerste energiezuinige appartementen in de ‘middenklasse’ huur opgeleverd.

Andere projecten

  • Fleur I Kruisnetlaan – Hoogvliet RT

    Vastgoedbelegger Fortivest tekende begin dit jaar de koopovereenkomst voor de verwerving van 79 nieuwbouwappartementen aan de Kruisnetlaan in Rotterdam-Hoogvliet. Het project is ontwikkeld door SVE Group met Circle Real Estate Management als gedelegeerd ontwikkelaar. Bij het ontwerp is veel aandacht uitgegaan naar het inpassen van het gebouw in de bestaande vomgeving. Met het team van …

    Lees meer
  • Witte Anna – ‘s-Gravenhage (renovatie)

    Witte Anna is een ronde woontoren uit 1987 aan de Jan van Riebeekstraat in de wijk Bezuidenhout in Den Haag, ca. 200 m ten zuidoosten van het Centraal Station. De iconische Witte Anna is 77 meter hoog en heeft 26 verdiepingen waarvan de eerste 24 verdiepingen bestaan uit 102 sociale huur appartementen. De 25e verdieping is een bedrijfsruimte voor horeca; de …

    Lees meer