• 27 maart, 2023

Vorige week heeft ons moederbedrijf TBI het Praktijkfonds gelanceerd. Een fonds dat TBI-collega’s en -ondernemingen helpt bij het organiseren van praktijkonderwijs. Het initiatief is niet alleen een uitvloeisel van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, maar ook van het 40-jarig bestaan van ons concern. 

Het TBI Praktijkfonds is een gezamenlijk initiatief van Stichting TBI (de aandeelhouder van TBI) en TBI Holdings. Samen gaan we aan de slag met én voor mensen. Er staan in Nederland namelijk genoeg talenten klaar om aan de slag te gaan. Talenten die we willen enthousiasmeren en een toekomst willen geven in ons vak. Of ze nu wel of geen ervaring hebben in de techniek-, bouw- of infrasector, jong of oud, werkend of werkzoekend zijn.

Financiële ondersteuning, kennis en begeleiding 
Het TBI Praktijkfonds ondersteunt in de breedste zin van het woord. Van net bedacht idee tot in de praktijk gebracht initiatief. Afkomstig uit de bouwkeet of vanuit kantoor. Als het mogelijkheid geeft om talent aan te trekken, te begeleiden en te enthousiasmeren gaan we ermee aan de slag. We ondersteunen niet alleen met financiële middelen, maar ook met kennis. We verbinden onze ondernemingen, delen de best practices en kijken ook buiten onze organisatie.

Meer informatie over het Praktijkfonds is te vinden op: www.tbipraktijkfonds.nl.

Wat doen wij bij Giesbers InstallatieGroep?

In lijn met het Praktijkfonds hebben wij zelf ook een aantal initiatieven, die werken en leren in de praktijk extra aantrekkelijk maken. Kijk maar:

  • Wij hebben een eigen praktijkopleider in dienst. Deze collega is het eerste inspreekpunt voor BBL-studenten die bij ons, als erkend leerwerkbedrijf, doorgaans drie of vier dagen per week werken. Daarnaast gaan deze studenten één dag in de week een paar uur naar school voor theorielessen. Het volgen van een BBL-opleiding op het mbo is ideaal als je leren en werken wil combineren. Onze praktijkopleider en -begeleider bewaakt de voortgang van zowel de vakken op school als het werk in de praktijk;
  • Wij streven ernaar om jaarlijks 10 nieuwe leerlingen aan te nemen. Zo bieden wij studenten volop kansen en blijven wij op onze beurt aangesloten bij het relevante onderwijs;
  • Sinds kort leggen wij ook de focus op stagiaires door hen een kans te geven om mee te lopen met onze monteurs;
  • Studenten met een leerwerk contract krijgen de mogelijkheid om via ons hun rijbewijs te halen;
  • Wij zijn ambassadeur van JINC.