• 14 februari, 2024

Giesbers InstallatieGroep werkt al vele jaren samen met diverse scholen en andere opleidingsinstanties om de brug tussen theorie en praktijk zou klein mogelijk te maken én te houden.

Veel instanties verplaatsen hun opleidingen vandaag de dag letterlijk naar de bouwplaats. Het Bouwcollege is daar een mooi voorbeeld van. Daar werken bouwbedrijven samen met praktijkscholen uit Rotterdam om zo jongeren op te leiden voor een mooie functie binnen de bouwwereld.

In de wijk Wielewaal in Rotterdam-Zuid is zo’n locatie opgezet en deze is intussen uitgegroeid tot dé leerwerkplek van de bouwsector. Meer info vind je op: Bouwcollege Wielewaal | leren en werken in de bouw 

Binnen deze wijk zijn wij al geruime tijd aan de slag voor project ‘Allemaal Wielewaal’ in opdracht van van Wijnen Dordrecht: Allemaal Wielewaal realisatie noodwoningen – Van Wijnen

Naast van Wijnen zijn BPD en de woningcorporatie Woonstad betrokken bij de ontwikkeling en huisvesting en is Learn2Work betrokken als verbinder tussen bedrijven en scholen. 

Al deze partijen ook zijn partner van het Bouwcollege en zo is onze eerste samenwerking ontstaan.

Een aantal leerlingen heeft de afgelopen weken praktijkles gekregen van onze praktijkbegeleider John Peters. De lessen vonden plaats in zijn ‘praktijkhoekje’ in ons magazijn aan de Vareseweg waar zij de beginselen van het W-installatievak van hem aangeleerd kregen. De werkzaamheden bestonden uit bijvoorbeeld het correct buigen van leidingen en het aansluiten van een cv-ketel. 

Vandaag was de afsluitende les waar leerlingen Anouar en Selina (een stoere bouwvrouw, hoe tof!) konden laten zien wat zij de afgelopen tijd allemaal hebben geleerd. En die les werd feestelijk afgesloten met heerlijke taart én een echt certificaat uit handen van John en Liese van der Waal van Learn2work.

Anouar en Selina, bedankt voor jullie interesse in ons bedrijf en jullie inzet. Jullie hebben bewezen dat jullie ervoor willen gaan en dat gegeven kan zomaar betekenen dat wij jullie over een aantal jaren terugzien als leerling-monteur!