• 12 april, 2024

Een vraag die je jezelf vast niet dagelijks (meer) stelt. Maar wel een vraag die elke dag heel actueel is. Want wat maakt dat jij elke dag zin hebt om aan de dag te beginnen? Daar is je baan toch zeker een heel belangrijk onderdeel van!Daarom gaan we op zoek naar wat onze collega’s drijft, passioneert en enthousiasmeert. Naar wat hen boeit, wat maakt dat hij of zij groeit en naar wat ons verbindt.

Deze derde editie interviewden wij een collega die sinds begin dit jaar is toegetreden tot het directieteam, Ralph de Vos

Ralph, nogmaals gefeliciteerd met je vrij recente promotie tot adjunct-directeur Realisatie binnen ons bedrijf. Daaruit trekken we de conclusie dat je op je plek zit 😉. Wat maakt voor jou dat dat zo is?

Nu ik onderdeel ben van het directieteam kan ik in de praktijk nóg meer doen wat ik graag doe: de verbinding maken tussen management en de werkvloer. Dat lijkt misschien en vanzelfsprekende taak in deze rol, maar zeker ook een verantwoordelijkheid die je elke dag weer de aandacht moet geven. En dat vind ik ontzettend leuk. Mensen coachen, begeleiden in hun werk, de olie tussen de raderen zijn. Om zo samen het beste eruit halen.          

De TOP-opleiding van ons moederbedrijf TBI, die ik vorig jaar september ben gestart, vormt daar een mooie aanvulling op. Samen met collega’s van andere TBI-ondernemingen leer je, onder andere doordat ieder zijn eigen visie op dingen heeft, van en met elkaar. Daar hoort natuurlijk ook bij hoe je mensen in hun kracht zet.

Zoals algemeen bekend hebben we een tekort aan handen in de bouwwereld. Tijdens de opleiding buigen we ons over het vraagstuk hoe industrialisatie ons hierin de komende jaren kan ondersteunen. Dat is een goede ontwikkeling, waardoor we straks wellicht meer kunnen standaardiseren en automatiseren. Maar we moeten nooit vergeten dat het ook weer mensen zijn die dit proces moeten begeleiden. Aandacht blijft dan ook rode draad.             

Je bent dit jaar alweer 10 jaar werkzaam bij GIG. Weet je nog wat je is bijgebleven van je eerste werkweek?

Die ben ik zeker nog niet vergeten. Ik en een aantal collega’s kwamen over van Trijselaar en Vermeer, dat failliet ging. Een roerige periode, natuurlijk. Wat me daar nog erg goed van bijstaat, is het snelle schakelen van de Giesbers familie. Mijn collega’s en ik werden heel snel opgenomen en met de oprichting van GiGa Water werd het specialisme van Trijselaar, loodgieterswerk, meteen een onderdeel van het bedrijf. Het was heel fijn om te zien en ervaren dat daarmee de onzekerheid over de toekomst voor ons weggenomen werd.          

Je hebt er sinds begin deze maand ook ‘even’ een andere afdeling bijgekregen, die van werkvoorbereiding i.v.m. het vertrek van de manager van die afdeling. Heeft jou dat al nieuwe inzichten gegeven?

Het scheelt dat ik zelf ook uit het vakgebied van werkvoorbereiding kom. Dus inhoudelijk zijn er gelukkig weinig geheimen voor mij. Maar ook in deze tijdelijke situatie geldt dat de collega’s op deze afdeling recht hebben op aandacht: sturing en een klankbord. Daarom is het belangrijk dat de vacante functie van Hoofd Bedrijfsbureau snel wordt ingevuld.

Kun je de uitdaging van ons nieuwe Hoofd Bedrijfsbureau omschrijven? Wat maakt volgens jou deze baan zo leuk?

Je bent een heel belangrijke schakel tussen Commercie/calculatie en Realisatie en hebt extern te maken met een brede scope aan opdrachtgevers en leveranciers. Mede daardoor is het werk heel divers en geen dag hetzelfde. Je bent een stabiele factor voor een grote groep mensen. Daarbij hoort het stellen van kaders, maar anderzijds ook het actief meedenken. Echt een mooie uitdaging, als je het mij vraagt.

Ik nodig kandidaten die in het profiel passen en zich aangesproken voelen dan ook van harte uit te solliciteren!    

https://www.giesbers.com/beroepscategorie/hoofd-bedrijfsbureau-installatietechniek

Even terug naar de Realisatie. Wat maakt voor jou een project succesvol?
Het voor de hand liggende antwoord is natuurlijk: een tevreden opdrachtgever. Daar ligt een goede samenwerking aan ten grondslag. Een samenwerking waarbij fouten maken mag. We blijven allemaal mensen. Zolang we er maar van leren. Per slot van rekening hebben wederzijdse belangen. Want tevreden opdrachtgevers betekenen doorgaans ook tevreden bewoners. Daar doen we het allemaal voor. Het realiseren van blijvend comfort in de veilige omgeving van je (nieuwe) woning. 

Hoe zie jij de toekomst van GIG als onderdeel van TBI? 
Heel positief! We hebben een goede marktpositie als één van de grootste W-installateurs van woningbouw, zoals nieuwbouw als renovatie, in de Randstad. 
En het is heel fijn dat we kunnen terugvallen op TBI en de andere TBI-ondernemingen. Om te sparren en om nieuwe concepten uit te denken. Circulariteit is in onze sector is daarbij een belangrijk thema. We zetten al hele goede stappen in die richting. Met actieve afvalscheiding en -reductie bijvoorbeeld. Om dat effectief te kunnen bewerkstellingen, moet je samenwerken. Als TBI-groep kun je hier ook positieve invloed op uitoefenen.      

Tot slot: wat zou jij kwijt willen aan je collega’s?
Een mooie tegelwijsheid: ‘Samen sterk = samen succesvol’. Als je elkaar waardeert en open staat voor andermans mening ben je altijd constructief bezig. En dat straal je ook af op je opdrachtgevers en leveranciers.   

Ralph, bedankt voor je tijd en bijdrage!

In de volgende aflevering Wijnand Bravenboer, commercieel adjunct-directeur.